• Begivenheden har allerede fundet sted.
Tirsdag d. 14. januar 2020, Kl. 13:00 til kl. 15:00

Tirsdagscafé: Sønderjyllands genforening – foredrag ved René Karpantschof

I 1920 endte årtiers national strid, da man delte Slesvig midt over langs nutidens dansk-tyske grænse. Det havde begge sider faktisk foreslået siden 1840’erne, men i stedet endte det i to tragiske krige, der rev familiebånd og venskaber itu. Karpantschof fortæller om delingstankens historie gennem skæbner og storpolitik – herunder hvordan mange sønderjyder længe foretrak et dansk-tysk blandingssamfund, indtil den moderne ’danskhed’ fik folk til at vælge side.
 René Karpantschof er historiker og forfatter til bogen ’De stridbare danskere. Efter enevælden og før demokratiet 1848-1920’ (Gads Forlag, 2019).

Hver tirsdag  kl. 13-15 i perioden september til maj holdes tirsdagscafé, som er et par timer i hyggeligt selskab og med foredrag, musik, banko eller andet på programmet. Der serveres kaffe/te og en bolle med tilbehør. Der er ingen tilmelding, og det er gratis at deltage

Kirkekulturmedarbejder og præst
Filips Kirke, Kastrupvej 57, 2300 København, Danmark