Tirsdagscafé - Thit Jensen - den sidste valkyrie - foredrag ved Hanne Lise Rosenberg

Tirsdag d. 1. februar 2022, Kl. 13:00 til kl. 15:00
Menighedshuset, Kastrupvej 57, 2300 København S
Kirke- og kulturmedarbejder Rie Forsell

”Hun var en flamme.”  Sådan sammenfattes Thit Jensens liv og gerning på mindestenen i fødebyen, Farsø, i Himmerland. Hun blev  født i 1876 i og døde som en af samtidens mest læste forfattere i 1957. Thit Jensen blev som sin berømte bror, Johs. V. Jensen forfatter; men udover sine 9 store historiske romaner har hun skrevet sig ind i danmarkshistorien som en af Danmarks første kvindesagsforkæmpere. Overalt i landet trådte hun frygtløst som både forkætret og elsket foredragsholder i 1920-erne og 30-erne på datidens og patriarkatets ømmeste ligtorne. Hun var medstifter af bl.a. ”Frivilligt Moderskab” og ”Foreningen for seksuel oplysning” og var initiativtager til det senere ”Mødrehjælpen”. Vi skal følge hende på hendes ”valkyrieridt” for kvinders vilkår og rettigheder, som ejendommeligt nok på mange måder har fået fornyet aktualitet i vores tid, både her i Danmark og i udlandet. Hanne Lise Rosenberg, tidligere sognepræst i Jesuskirken er dagens foredragsholder.

Om Tirsdagscaféen

Tirsdagscafé er et par timer i hyggeligt selskab og med foredrag, musik, banko eller andet på programmet. Der serveres kaffe/te og lidt lækkert. Der er ingen tilmelding, og det er gratis at deltage.