Konfirmation

Det er en forudsætning for at blive konfirmeret, at man er døbt og har gået til konfirmationsforberedelse. Gennem den forberedende undervisning, som foregår på 7. klassetrin, får konfirmanden indsigt i den kristne tro og gudstjenesten.

Konfirmation er en kirkelig handling, som bekræfter dåben. Ifølge Luthersk tradition bekræfter Gud konfirmanden som sit barn, som det blev det i dåben, hvorfor dåben er en forudsætning for at kunne blive konfirmeret. Er konfirmanden ikke døbt, skal det ske inden konfirmationen, hvilket i så fald aftales med præsten i løbet af forberedelsestiden.

Alle kommende konfirmander, der bor i sognet eller har tilknytning til FIlips kirke - f.eks er blevet døbt i Filips kirke - eller har skolemæssig tilknytning, kan selvfølgelig blive konfirmeret i Filips kirke. 

Tilmelding til næste års konfirmation foregår under Tilmelding  senest den 1. august

Ved tilmeldingen vælges den af de to konfirmationsdatoer, I ønsker, og denne dato er fast, mens tidspunktet først endeligt fastlægges, når konfirmationsforberedelsen er gået i gang. 

 

Kontakt en af vores præster, Bo eller Rikke, hvis I ikke har nået at aflevere inden 1. august, og forhør om der er ledige pladser på efterårets konfirmandundervisningshold. 

Kommende konfimander og deres forældre modtager mail fra præsten i starten af august med informationer - altså ca. halvanden måned før konfirmationsforberedelsen starter.
I er velkommen til at kontakte kirkekontoret eller præsterne for yderligere information.

 

Konfirmation i 2024

  • Lørdag den 27. april
  • Torsdag d. 9. maj (Kristi Himmelfartsdag)

Tilmelding til konfirmation 2024 er tilgængelig på vores hjemmeside fra 1. januar 2023.

Konfirmation i 2025

  • Lørdag den 10. maj
   Lørdag d. 17. maj
    

Tilmelding til konfirmation 2025 er tilgængelig på vores hjemmeside fra 1. januar 2024.